amurgul

Când seara se lasă iar afară se întunecă, vă gandiți că este timpul pentru o seară confortabilă, dar sa știți că este și vremea hoților. Precum moliile, ei sunt atrași de amurg și aleg perioada înseratului pentru a ataca, în această perioadă șansele de reușită crescându-le cu aproape 50% ! În special în lunile de toamnă și de iarnă, se înregistrează o creștere a numărului de spargeri.

Când lovesc hoții.

Hoții rareori vin noaptea, așa cum mulți oameni cred. Ei iau o pauză pe perioada zilei, preferă amurgul, nefiind văzuți atât de bine în semi-întuneric. Soarele dispare, poate o ceață fină acoperă totul sau o ploaie măruntă le acoperă urmele.

De asemenea, hoții preferă sa lovească în timpul săptămânii decât în weekend, pentru că de cele mai multe ori în weekend toata familia este acasă. Timpul spargerilor, potrivit statisticilor, este între 16 și 21.

Un mic exemplu din viață:

Într-un oraș mic din mediul rural, de exemplu, în timpul unui eveniment de gimanstică când părinții și-au însoțit copii, la ora 17:30 s-au dat spargeri în casele lor. Cu siguranță, au existat complici care au cunoscut întru totul aceste detalii.  Nici ei nu au fost prinși, totul a fost prea bine pus la punct.

Adesea sunteți nepunctincioși împotriva unor astfel de profesioniști, dar există câteva criterii importante pe care le puteți urma, crieterii ce ar face dificilă sau imposibilă apariția unei spargeri, hoțul renunțând la ideea sa.

Sfaturi pentru combaterea furturilor

Cu ajutorul acestor sfaturi, vă puteți  asigura securitatea casei. Amintiți-vă – hoții aleg cele mai ușoare obiecte, de ce să se deranjeze, când asta este usor:

Tip 1

Asigurați-vă că aveți lumină temporară sau ambientală în camere. Detectoarele de mișcare, temporizatoarele, etc. aduc  un plus de luminozitate. În mod similar, sunt tipuri de jaluzelele care pot fi programate. Aceste aspecte indică faptul că locuința este locuită și nu goală.

Tipp 2

Ajutor din partea vecinilor – asigurați-vă că aveți o relație bună cu vecinii. Aceștia vor fi fericiti să aibă grijă de casa dvs atunci când sunteți plecați. Ei văd cine se apropie de casă și pot reacționa imediat dacă văd că se întamplă ceva suspect.În perioada în care sunteți plecați de acasa vor îndepaărta corespondența din cutia poștală, vor uda florile etc. Bineînțeles, va trebui să oferiți aceleași servicii la rândul dvs. Spiritul de echipă ii sperie pe hoți, ei simt imediat când cineva are grijă de proprietate sau este cu ochii în patru.

Tipp 3

În absența dvs. închideți întotdeauna ferestrele, terasele și ușile balcoanelor. Cea mai bună protecție împotriva hoților nu te ajută dacă, de exemplu, zăvoarele geamurilor nu sunt închise.

Tipp 4Nu lăsați casa/apartamentul să arate nelocuit. Întrebați pe cineva dacă se poate ocupa de corespondență, de scoaterea cutiilor de gunoi la timp și reașezarea lor la locul obișnuit

Tipp 5

Nu lăsați bilețele precum ”Tocmai am plecat, ne întoarcem în 2 ore” lânga cutia poștală sau la ușa din față; spuneți doar persoanelor de încredere că veți ieși la concert sau veți călătorii. Inamicul ascultă și acționează mai repede dacât credeți!!

Tipp 6

Nu lăsați scări, unelte etc. în grădină. Lăsându-le la vedere puteți facilita, fără să vreți, accesul în casa dvs.

Tipp 7Echipați ușile și ferestrele cu butuc cilindric pentru a avea siguranța unei închideri de înaltă calitate. 


Un seif pentru valorile dvs.

În plus, Rottner Tresor vă recomandă să vă depozitați obiectele de valoare precum banii, bijuteriile și documentele într-un seif. Vă puem informa despre nivelurile de siguranță, furtul și protecția împotriva incendiilor cât și despre variatele modele, dimensiuni și închideri. Un seif într-o casă protejează lucrurile importante!

Având un seif acasă veți beneficia de o bună protecție a bunurilor de valoare; în plus o relație bună cu vecinii sporesc siguranța valorilor și a proprietații dvs tot timpul -chiar și pe perioada amurgului,chiar și atunci când sunteți în vacanță.