Selectați un seif

Decizia de a cumpăra un seif nou nu este una ușoară. de aceea vă recomandăm să luati în considerare următoarele:

  • Mărimea seifului
  • Rottner Safe Atlas Type of lock
  • Valoarea oferită de asigurator
  • Rezistența la foc
  • Locatia finală                          Rotter symbol safe dimensions

1. Marimea seifului

Înainte de a alege dimensiunea potrivită, ar trebui să luați în considerare întotdeauna și ce va trebui să stocați în seiful dorit. Începeți prin a crea o listă de elemente importante, cum ar fi numerar, carduri de credit, casete de bani, bijuterii, ceasuri, documente, certificate, pașapoarte, polițe de asigurare, fotografii, suporturi de date, hard discuri, CD-uri, sau muniție. Apoi, pe baza listei elaborați dimensiunea aproximativă necesară..

Vă recomandăm să luați în considerare un spațiu suplimentar de stocare de 30-50% pentru orice obiecte de valoare care ar trebui să fie stocate în siguranță în viitor.

Vă rugăm să acordați atenție acestor puncte atunci când cumpărați un seif, pentru a vă asigura că alegeți corect și că vă bucurați de seif pentru o perioadă mai lungă de timp..

Rottner Sydney sizes    Rottner Sydney larger sizes

2. Tipul de încuietoare

Alegeți una din opțiunile de mai jos:

  • Încuietoare cheie dublă
  • Încuietoare electronică
  • Încuietoare cifru mecanic

 

Încuietoare cheie

Încuietoare pentru cheie dublă este furnizată cu 2 chei. Este soluția cea mai simplă, deoarece nu trebuie să vă amintiți o combinație de numere și nu există nici un cod de creat.

Premium flat handle key lock    Premium grip handle key lock

Încuietoarea electronică

Încuietoarea electronică oferă milioane de posibilități de cod pentru a vă proteja cele mai bune obiecte de valoare. Codul poate fi modificat cu ușurință oricând. Încuietoarea electronică oferă o mare flexibilitate și siguranță, de unde și prețul mai mare.

  Premium flat handle electronic lock    Premium grip handle EL lock

Încuietoare cifru mecanic

Încuietoarea cifru mecanic oferă numeroase setări diferite ale codului și poate fi ajustată ori de câte ori este necesar. Din păcate, procesul nu este foarte ușor.

Premium flat handle mechanical combination lock    Premium grip handle mechanical combination lock

3. Valoarea asigurării

Este important să consultați asigurătorul cu privire la valoarea de asigurare dorită.

Pe spatele ușii seifurilor testate există o placă care conține informații referitoare la clasamentul de securitate al produsului. Compania dvs. de asigurări poate evalua clasificarea seifului pe baza informațiilor care pot fi găsite acolo. Seifurile testate oferă o protecție împotriva efracției și / sau împotriva incendiilor, au o construcție mai puternică și un sistem de închidere testat. 

Companiile de asigurări vor folosi această listă cu certificări ca și ghid.

  AIS approved safes     ECBS-EN1     ECBS-EN2    ECBS-EN3    ECBS-S2    VDMA-B    EN0    EN1 security grade

4. Protecție impotiva incendiilor

În afară de protecția împotriva efracției, pentru unele seifuri s-a testat și protecția împotriva incendiilor. Acest lucru este indicat printr-o etichetă separată de testare.

Testarea este efectuată la maximum 1090 ° C și poate dura 60-120 de minute. Acesta include o fază de încălzire într-un cuptor de foc, un test de cădere de 9,15 m într-un pat de pietriș și o fază de răcire.

  Fire resistance 1090/120     Fire resistance 1090/60     Fire resistance 900/60     Fire resistance 900/90     LFS 30P     LFS 60P     S120P Fire rating     S120DIS Fire rating

5. Poziția de instalare

Este important ca poziția seifului să fie bine aleasă. Nu ar trebui să fie fixat undeva vizibil sau într-un loc cunoscut pentru aproape oricine. Cu cât este mai ascuns, cu atât mai bine vă veți proteja valorile. Seifurile nu trebuie amplasate într-o încăpere cu umiditate ridicată. Safe-urile anti-incendiu nu trebuie plasate în lumina directă a soarelui, deoarece materialul izolator va reacționa la creșterea temperaturii. 

Cea mai bună locație pentru seiful dvs. este un birou sau un dormitor, pentru că hoții suspectează că există aici obiecte de valoare și aici ar fi primul loc în care ar căuta. Acest lucru împiedică întreaga dvs. casă să fie devastată, deoarece hoții se vor concentra pe seif.

De asemenea, aveți în vedere structura clădirii și dacă plafonul va purta greutatea seifului, în cazul în care nu este instalat la parter.