Cum montez / ancorez seiful meu?

Noul dvs. seif, seif pentru mobilier sau sigur pentru arme ar trebui să aibă o priză stabilă și nu trebuie să se răstoarne sau să cadă niciodată.

Un seif instalat corect nu poate fi pur și simplu transportat în caz de spargere - un efort prea mare îl sperie pe spărgător și poate fugi fără să fi realizat nimic.

Ancorare sigură

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI:

Seifurile testate cu o greutate mai mică de 1000 kg trebuie ancorate în podeaua de beton sau într-o componentă solidă (beton). Multe seifuri se încadrează în această categorie, deoarece sunt sub această clasă de greutate.

Ancorarea pentru seifurile necontrolate trebuie clarificată în prealabil cu compania de asigurări.

SFATUL NOSTRU

Înainte de a cumpăra un dulap sigur/pistol, clarificați toate întrebările legate de fixare și locație, astfel încât să nu mai existe surprize urâte după aceea!

Ancorare pentru seifuri certificate conform EN1143-1

PRINCIPIU, TREI POSIBILITĂȚI DE FIXARE SUNT DIFERENȚIATE


 • Ancorarea pe teren
 • Atașament la perete
 • Peretează în seiful

Ancorarea în pământ

 • Verificați starea / capacitatea portantă a pardoselii - cum este construită pardoseala (șapă). Ancorarea trebuie să aibă loc într-o pardoseală din beton pentru o prindere fermă și stabilă. Ancorarea în șapă nu este suficientă!
 • Verificați dacă nu există conducte / încălzire prin pardoseală sub locația în care se va ancora seiful
 • Asigurați-vă că este montat la același nivel (la un nivel), este posibil să fie necesară decuparea sau îndepărtarea unei plinte pentru a asigura cel mai sigur suport.

STRUCTURA ETAJULUI:

Ancorare sigură

Ancorarea în perete

 • Ancorarea peretelui din spate trebuie realizată într-o componentă solidă (beton)
 • În cazul dulapurilor ignifuge (LFS60P), asigurați-vă că aceste modele NU trebuie ancorate în perete, în caz contrar, protecția împotriva incendiilor nu se va aplica
Ancorare sigură

ZIDĂRIE

Seifurile de perete testate conform EN1143-1 trebuie să fie acoperite pe toate părțile cu cel puțin beton de 10 cm.

Ancorare sigură

Seifuri fără certificare conform EN1143-1

CE ESTE IMPORTANT?


Dacă alegeți un seif care nu este testat EN1143-1, vă rugăm să contactați compania de asigurări de proprietate cu privire la ancorare. De asemenea, vă vor informa cu privire la suma maximă asigurată.

Dacă doriți să ancorați seiful într-o piesă de mobilier, atunci veți opta pentru un dulap, o comodă sau un birou. Dacă pur și simplu introduceți seiful și nu îl fixați, acesta poate fi desigur înlăturat cu ușurință în cazul unei spargeri. Dacă este strâns înșurubat, este necesar un efort mai mare pentru al îndepărta.

 • Asigurați-vă că piesa de mobilier aleasă are dimensiunea / stabilitatea potrivită (ar trebui să fie relativ stabilă, deci nu integrați un seif într-o piesă de mobilier filigranată sau în dulapul valoros Art Nouveau)
 • Așezați seiful astfel încât să îl puteți atinge cu ușurință (de exemplu, nu îl instalați în compartimentul superior al dulapului, astfel încât să nu aveți nevoie de un scaun / scară pentru a urca)
 • În funcție de model, veți găsi găuri în spate sau în partea de jos. Materialul de ancorare pentru componentele solide este, de asemenea, inclus în domeniul de livrare pentru seifurile care nu au fost testate, astfel încât veți putea să le instalați corect și în siguranță.

Instalare sigură în construcția casei

PLANIFICAȚI O INSTALARE SIGURĂ ÎN ACELASI TIMP


Cazul ideal este atunci când planificați construcția casei și instalarea sigură. Deci, aveți garanția că veți găsi siguranța & amp; locația de instalare și poate lua în considerare faptul că seiful este ancorat direct într-o componentă solidă.
Știți starea pereților și a podelelor dvs., știți unde sunt așezate toate liniile importante - electricitate, apă etc.).

Dacă intenționați sau ați instalat deja încălzirea prin pardoseală, asigurați-vă că nu este forată nicio țeavă în timpul ancorării. Greutatea seifului joacă, de asemenea, un rol. Rețineți capacitatea portantă a subsolului. Asigurați-vă că obțineți opinia unui specialist înainte de a provoca daune majore prin instalare.

În funcție de model, găurile de perete de jos și / sau spate sunt găurite sau pre-găurate. Ancorarea podelei este standard pentru toate seifurile. Multe modele au găuri găurite sau pre-găurate în peretele din spate. Nu faceți propriile găuri, acest lucru va afecta securitatea seifului și va reduce calitatea acestuia. Forarea pe seif poate fi efectuată numai de personal calificat!
Dacă nu sunteți sigur, contactați distribuitorul de siguranță - este mai bine să cereți mai mult decât să deteriorați și să asamblați necorespunzător seiful.

Păstrați documentele de construcție într-un loc sigur, acestea oferind ajutor valoros pentru instalările ulterioare.

CONTRACT INCL. SERVICIU DE ASAMBLARE

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru ancorare, profesioniștii noștri vă vor ajuta cu plăcere. După ancorarea conformă producătorului, se emite o declarație de conformitate. Acest formular confirmă ancorarea profesională și corectă a seifului sau a siguranței pentru arme. Printre altele, poate fi important pentru compania de asigurări să stabilească valoarea corectă a asigurării.